2009-10-17

Till doktorn

Den här låten vill jag dedikera till våran älskade doktor som befinner sig på andra sidan havet.




Hurra hurra för det är pappas födelsedag!!

Idag fyller min käre far år det ska firas med oxfilé, pommes frittes och antagligen en kall öl som vi ska skåla med, och självklart tårta!
Jag har precis kommit hem från jobbet och är helt slut, inte ens en lördag får man sova ut. Ser fram emot spelkvällen aka nördkvällen, det kommer bli jag, Hanna, Isunia, Jen och antagligen Emma som ska nörda oss vilket ska bli riktigt trevligt, längesedan jag hade en sådan kväll. Jag har laddat upp med chips och dipp för tjejerna, yummiii for my tummy!

, nu ropar pappa att maten är finitoo!! Puss på er

Over and out // Jasiowa

2009-10-16

beslutsångest

Det här är fjärde gången jag byter layout och nu äntligen är jag nöjd!



En liten bild från Halmstad

äntligen fredag!

Skönt med fredag idag kan jag lova er, ännu en intensiv dag/vecka på praktiken. Även ifall jag brinner för detta så tar det forfarande extremt på krafterna. Luften har gått ur mig totalt och jag vill bara sova just nu, dock är det bäst och inte göra det eftersom jag måste somna tidigt ikväll så att jag kommer upp tidigt imorgon till jobbet.
Imorgon ska vi ha spelkväll hemma hos Hanna, en riktig nördkväll hoppas jag på! Vänner & sällskapsspel är just nu det enda jag vill göra den här helgen, inget festande tack. Wow jag vill inte festa det är faktiskt ganska stort och jag minns helt seriöst inte sist jag inte var ute, har alltid varit antingen fredag eller lördag, stackars lever! Livet är dock till för att levas och om levern pajar så har jag i alla fall levt livet. (?)

Just det sen har jag kikat förbi Gamlestadens körskola fick med mig lite priser och så, har hört att den bilskolan är helt okej och det är skönt att det ligger nära mig för en gångs skull. Är fruktansvärt trött på att åka buss. 3900 :- för 10 körlektioner/40 min är väll bra, eller vad säger mina körkortsägande kompisar?

Over and out// Jasiowa

2009-10-15

oooh

Ja jag vet man kan tro att jag är 14 ibland, men kan inte hjälpa att jag tycker den här killen är så himla gullig och hans röst är annorlunda men fin!


lång dag och bitter morgon

Bestämde med Mr S att vi ska ses kl halv 11, eller han säger till mig att han kan ses efter det. Visst tänker jag det låter tidigt men okej då, som alla vet så går mina bussar bara kvart i eller kvart över så jag säger till honom vi ses kvart i 11, och han svarar på det; klart! Japp så jag sätter mig på bussen och smsar till honom att jag är inne lite senare eftersom bussen självklart segar, jag säger även att vi kan ses vid fontänen, här får jag inget svar men jag tänkte då aja jag ringer honom och ser när jag är framme. Jag ringer honom gång på gång, inget svar, väntar 10 min, 15 min, då sa jag till mig själv okej jag väntar 10 minuter till annars drar jag in någonstans. Jag tänker fy vad svinigt hur kan han göra så detta trodde jag aldrig om honom men jag chansade en gång till och ringa och då svarar han! Jag frågar vart sjutton han är och han svarar att han är i skolan och att han precis slutat sin lektion. Han hade alltså menat 11.30 inte 10.30!! Jag var så arg och frusen men han lovade att jag fick ge han stryk när vi sågs, istället bjöd han på fika vilket passade mig mycket bättre. Mina tankar vandrade runt verkligen, och jag var så arg för jag trodde han hade skitit i det eller glömt mobilen hemma. Swinka.
Ja, ja det var den historian, resterande av dagen var härlig. Vi gick runt på stan, provade lite kläder, mössor och glasögon så det var kul. Sedan bar det av till Hornis (Hanna) crib och där blev jag bjuden på thé (som vanligt) och bylar (bullar). Alltså har jag haft en riktigt mysig och avkopplande dag och det var längesen jag inte behövde göra något, förutom att jag nu ska sätta mig med lite planering m.m.

Over and out// Jasiowa

Sista minuten ledig..

Min lärare ringde imorse och sa till mig att jag får gärna arbeta hemifrån idag vilket jag verkligen inte bangar, min sovmorgon blev dock inte så lång eftersom jag inte kunde somna om sen! Mr S frågade mig igår kväll om jag ville ses på dagen men det gick ju inte eftersom jag trodde jag skulle ha min praktik, men nu eftersom min kära lärare gav mig ledigt så ska jag träffa honom iaf. Ni som läser det eller ja Isunia och Jen, misstänker att Doktorn inte vet att jag bloggar. I alla fall Vi ska BARA fika inget annat okej? Känner på mig att jag kommer bli bombad på Facebook senare idag när jag kommit hem! Ni är underbara så ni vet, och inget kan undgå er (antagligen är det de polska generna vi är ärvt från våra kära polska mammor)

Over and out// Jasiowa

2009-10-14

Dagens bild och dagens nyhet


Jag är nu officiellt en glasögonorm!

Abusadora

Min dag har varit väldigt lugn, jag har bara gått runt med läraren idag och inte behövt hålla i någon lektion eller något moment vilket är väldigt skönt, kunde få slappna av lite.
Det blev också lite terapishopping idag faktiskt, inte för att det är någon konkret orsak bara allmänt. Köpte ett svart linne med lite nitar, en svart långärmad tröja, en midjekjol med silvriga nitar på och leggins, allt i svart tom hmm emo-varning på mig kanske? Aldrig i livet.
_____________________________________________________________

Dagens låt:

2009-10-13

En kärlekshistoria

Gudinnan Venus är fruktansvärt avundsjuk på Psyches enastående skönhet. Därför skickar Venus ner sin son Amor för att med sina pilar få Psyche förälskad i den mest motbjudande mannen. Amor kunde omöjligt motstå Psyches skönet när han fick syn på henne och blir blir djupt förälskad själv och tar med sig Psyche till sitt palats. Han besöker henne endast om nätterna i mörkret där han inte låter henne få se hans ansikte vilket han varnat Psyche om. Eftersom han visste själv att gudar får inte vara förälskad i människor, det var strikt förbjudet.

Psyche bjuder en dag in sina två systrar till palatset och visar sina vackra juveler och ägodelar hon fått, systrarna blir fruktansvärt avundsjuka och lurar henne att trotsa Amors varning. En natt betraktar hon Amor i ljuset av en oljelampa, där en liten droppe vax som smält droppar ner på Amors kropp och väcker honom. Amor och det ståtliga palatset försvinner lika fort och därefter befinner sig Psyche övergiven vid en klippa i vildmarken.
Venus utmanar Psyche till att vandra runt på jorden sökandes efter Amor och får henne att utföra de mest omöjliga uppgifterna, där ett utav dem var att räkna alla blad i skogen. Historian slutar gott som många andra kärlekshistorier, Jupiter förbarmar sig nämligen över Psyche och tar med henne till himlen där hon får träffa sin livs kärlek Amor.

Det finns andra slut på den här kärlekshistorian som säger att Psyche fortsätter och försöker lösa de utmaningarna och uppgifter som Venus tilldelat henne utan att lyckas och hon dör ensam utan att någonsin få träffa sin kärlek igen.

Jag väljer att tro på den goda historien eftersom jag tror på kärleken och det goda här i livet även ifall man alltid inte kan se det.

(Statyn på bilden är från Stadsmuseet, där ser man hur Psyche vädjar till Amor att han ska stanna med henne)

fröken Anna

Idag har varit en bra dag trotts min enorma trötthet nu. Tisdagen började med samling vid Posiedon kvart i 10, självklart har de flesta elverna inte någon aning om vem Poseidon är, det intressant här är att de dock vet vad man menar när man säger statyn på Avenyn här får man fortfarande tomma och glittrande ögon på sig undrande vad man menar, säger man den stora gröna mannen med liten snopp då utbrister alla i skratt och fattar med en gång vad man menar. Testar de en för att se hur man ska förklara honom, vill de att man ska säga ordet snopp eller vad är det frågan om? ha ha.
Ja, i alla fall när jag kom fram till den "gröna mannen med liten snopp" såg jag att eleverna bestodd av 5 stycken, huh? Där stod de fem eleverna huttrande och klagande på hur extremt kallt det var, där också en av dem utbrister i panik att konstmuseet öppnar först kl 11.00 allstå om en timma och femton minuter. Här försöker jag hålla mig lugn och försöker diskret kika in mellan gallrerna som avskärmar de stora glasdörrarna, där ser jag några kvinnor och en securityman, de kollar bara på mig och jag försöker le dock ignorerar dig mig lika fort. Kul de trodde väll att jag var elev, inte första gången direkt det händer att utomstående tror det när jag är med på studiebesök med eleverna. Jag bestämde mig därför att vänta in min handledare som var tvungen att vänta in några vilsna elever. Min handledare är jätte go, lite rund, rosiga kinder, kritvitt hår, färgglada glasögon och charmigt leende, hon får alla att vilja krama om henne eftersom hon ser så varm och härlig ut.
Efter att hon kom berättade jag vad som stod på, vilket hon tyckter var konstigt eftersom vi hade bokat en privat guidning kl 10.00 så hon gick med sitt charmiga leende och kollade in i stadsmuseet och de öppnade såklart, inte så att de kan ta miste henne till att vara elev. Guidning var väldigt trevlig, den handlade om hur man förr tiden försökte få med kärlek och skräck i sin konst, mycket intressant faktiskt och jag blev väldigt förtjust i Amor historian.
När turen var över var det lunch och alla återvände till skolan, här skulle jag följa upp besöket med lite skapande i deras klassrum där de skulle själva skapa sin vision om kärlek och skräck. De lyckades jättebra och de var så tysta och ambitiösa med sina verk, vi spelade tom musik från youtube där alla fick välja var sin kärlekslåt. De som går i den klassen är väldigt energikrävande, och du måste vara på alerten hela tiden. De flesta i klassen har just fyllt 16 och det är en utmaning för lärarna att hålla dem stilla och koncentrerade men det är kul och det finns mycket kärlek i rummet när man har dem. Det är så kul att höra dem ropa efter en på lektionerna när de behöver hjälp och detta påminner mig varför jag vill bli lärare.

Over and out// Jasiowa

2009-10-12

Dagens låt

Rätt yrkesval?

En väldigt lång dag för mig idag, började dagen med en konferens och den avslutades med en också. Det är sjukt hur mycket 18 kvinnor och 2 män klarar av och klaga på 1 ½ timma, har nog aldrig ställt in mig så negativt till läraryrket. Dock tycker jag synd om de lärare som jobbar där, deras arbetsmiljö är inte den mest fridfulla precis. De springer upp och ner för 4 våningar, elever rycker i dem, de förklarar samma grejer om och om igen men det är inte säkert att de fattat efter den 10e gången heller. Det är ganska tragiskt faktiskt, det är skrämmande hur vissa elever lyckats ta sig igenom grundskolan med G i kärnämnena. Grundskolan tror väll att de gör eleverna en tjänst, enligt mig gör de dem en otjänst genom att slussa iväg dem och deras problem vidare till andra stackars lärare som måste fightas med dessa, det är inte så att det räcker med de elever de redan har. Här tar rektorn självklart emot de elever hon kan eftersom då rullar pengarna in och skolan kan fortsätta drivas. Det enda man får höra varje dag är att pengarna ändå inte räcker till, och senast idag läste jag i tidningen att de ska dra in 30 tjänster på skolan. Skrämmande när man redan nu tycker att resurserna är för få, lärarna hinner inte med en klass på 25 elever där var och en behöver hjälp varje minut, och läraren dras emellan och försöker räcka till. Idag var vi 2 lärare och jag, inte ens vi 3 hann med alla, tragiskt men så ser verkligheten ut på den här skolan.
Mitt humör är därför inte på top idag, känner mig arg att jag låter dem påverka mig. Dock är det svårt och ignorerar och jag kan inte låta bli och ifrågasätta mitt yrkesval. I det stora hela är det egentligen inte detta jag vill syssla med, jag vill ju bli speciallärare, vägen dit är lång och det får en att tappa motivationen lite tyvärr, men jag kämpar på och hoppas på att finna den lilla gnistan igen som förut drev mig till att söka in till lärarprogrammet.

Over and out// Jasiowa

2009-10-11

ingen riktig bloggare..

jag har aldrig varit typen som skrivit dagbok, de gånger jag försökt har hållt max 2 veckor då jag skrivit regelbundet. Jag läste igenom min dagbok häromdagen och nästan på varje sida står det hur jag ska försöka lova mig själv att skriva regelbundet, men varje gång jag lovade mig själv detta och dagboken bröt jag mitt löfte. Därför försöker jag med en annan metod och inte lovar mig själv något utan bara skriver när jag känner för det helt enkelt.

Mycket händer hos mig nu eller ja i skolan dvs. Jag har ju nämligen praktik nu på ett gymnasiet och mina vänner vet vilken skola jag menar, eleverna är väldigt goa men de gillar och testa en hela tiden. Det är dock inte så konstigt eftersom åldern mellan mig och eleverna skiljer sig inte så mycket, och det gillar många och påpeka hur ung jag är. Några elever häromdagen kom framrusandes mot mig och sa hur fruktansvärt lik jag är Leona Lewis, hmm jag har svårt att se likheten men jag tar det väll som en komplimang tror jag? Förutom detta så märker jag hur mycket den här praktiken tar på min energi, jag är helt slut efter en heldag där. Det är roligt men mycket krävande yrke och ibland ifrågasätter jag om jag kommer klara av detta. Jag och min klasskompis diskuterar våra dagar vad vi har varit med om, hon är min klippa i klassen och hon ger mig ny energi varje gång och vice versa (hoppas jag). Jag har så mycket mer förståelse för vissa av mina tidigare lärare nu och jag vill ge dem cred för deras tålamod och energi.

Imorgon är det en ny vecka och nya tag inför mina kommande 3 lektioner (jag har redan gjort 3). Det ska bli kul men nervöst varje gång, man kan aldrig vara förberedd på allt på den skolan.


hmm ser ingen större likhet förutom att vi båda gillar rosa!

Over and out // Jasiowa